עוגות•תבנית אובאלית או כל תבנית עם שוליים גבוהים
עוגת גבינה חגיגית

הוראות הכנה
- 1מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים תבנית תנור במים חמים ומניחים בתחתית ליצירת אדים.
- 2מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף נוקשה. מניחים בצד.
- 3מקציפים חלמונים עם הגבינה ו-3/4 כוס סוכר הנותר.
- 4מוסיפים לחלמונים קמח, אינסטנט וניל ושמנת חמוצה.
- 5מקפלים יחד את 2 העיסות.
- 6אופים ב-200 מעלות למשך 10 דקות.
- 7מורידים ל-170 מעלות לעוד 10 דקות.
- 8מורידים ל-150 מעלות למשך שעה וחצי עד שהעוגה יציבה וכהה מלמעלה.
- 9מקררים בתוך התנור כשהוא חצי פתוח כחצי שעה.
- 10מכינים את הציפוי: מקציפים את חומרי הציפוי ומורחים על העוגה הקרה.
💡 טיפ מסבתא
שושי: 'אל דאגה אם כהה, אפשר לחתוך מלמעלה'. גילה: 'רחלי, זה חלבי אז אני אתן לך הביתה'. אוהד: 'ליומולדת שלי מזמין את עוגת הגבינה של סבתא'.

